Albanska Filmdagar 2023

7-8 oktober

Nyheter

Årets filmer

Det är snart dags för årets upplaga av Albanska Filmdagar. Boka in 7-8 oktober i din kalendar och gör dig redo för när vi släpper biljetterna.

Albansk film har vuxit sig starkare de senaste åren men det betyder inte att de visas på svenska biografer. Det är vad Albansk Film vill förändra genom att erbjuda alla möjligheten att se på albansk film på svenska biodukar.

Rise and Fall of Comrade Zylo

Datum: 7 oktober
Tid: 15.30

Albaniens främsta censurinstitution på 1970-talet – Kamrat Zylo är en genialisk byråkrat. Han beordrar den begåvade författaren Demka att skriva ett utkast till ett tal om ideologiska frågor.

The Land Within

Datum: 7 oktober
Tid: 18.00

Efter ett oväntat telefonsamtal lämnar Remo Genève för att återvända till Kosovo och sin familj. Där måste han konfrontera de mörka hemligheterna i sitt och sin familjs förflutna.

Sworn Virgin

Datum: 8 oktober
Tid: 16.00

Flera år efter att hon förklarat sig evig oskuld och valt att leva som man i Albaniens bergstrakter vill Hana återgå till att leva som kvinna när hon slår sig till ro i ett nytt liv i dagens Milano.

Illyricvm

Datum: 8 oktober
Tid: 18.00

Året är 37 f.Kr. Den unge Volsus tas med av en romersk enhet för att hjälpa till med vad som till en början verkar vara en enkel uppgift att samla in skatter, men mötena med lokala illyriska stammar leder snart till oväntade händelseutvecklingar

Nyhetsbrev

Vill du hålla dig uppdaterade när vi har ett nytt event och när vi presenterar årets filmer? Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev.