Sparks of Light

LÖR 15 OKT 17:15
Panora Malmö

Sparks of Light är en kort dokumentärfilm som följer en verklig historia om Fahri Krasniqi, som barn blev påkörd av en bil och sedan dess har ett funktionshinder på sin vänsterhand. Fahri visar hur han från ett stort fall börjar och reser sig för att bli en träsniderikonstnär, trots sitt funktionshinder.

I år, mellan två filmer, visar vi även kortfilmen Sparks of Light av Burim Haliti. Filmen är en specialvisning i samarbete med ART WITHOUT LIMIT och den har fritt inträde, för antingen den som är intresserad eller den som vill förlänga film upplevelsen ytterligare en kvart.

Den internationella filmfestivalen ART WITHOUT LIMIT fokuserar på situationen för personer med funktionshinder och särskilda behov – både lokalt och globalt. ART WITHOUT LIMIT anser att om man utbildar allmänheten om personer med funktionshinder och särskilda behov kan man minska fördomar, förbättra inlärningen och undanröja diskriminering.

Kortfilmen kommer att visas på Panora i Malmö den 15 oktober kl. 17.15.

Originaltitel: Sparks of Light
Regissör: Burim Haliti
Land: Kosovo
År: 2021
Längd: 15 minuter
Språk: Albanska
Textning: Engelska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: 7
Skådespelare:
Premiär:

Nyhetsbrev

Vill du hålla dig uppdaterade när vi har ett nytt event och när vi presenterar årets filmer? Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev.